Zesde Hendrik Kraemer-lezing door prof. dr. Anne-Marie Kool

U bent van harte welkom op de zesde, jaarlijkse Hendrik Kraemer lezing op 8 juni a.s. bij de PThU in Amsterdam! Deze lezing zal prof. dr. Anne-Marie Kool uit Kroatië verzorgen onder de titel “Missionaire vorming en educatie op de schop? Een zoektocht naar nieuwe wegen in Oost Europa”. 

De verdeling van Europa in Oost en West en de bijbehorende stereotypen komen regelmatig terug in alledaagse gesprekken. De betekenissen van Oost en West, zoals die leefden tijdens de Koude Oorlog, kregen op nieuwe manieren invulling sinds de politieke veranderingen in 1989/90 – en sinds de uitbreiding van de Europese Unie met lidstaten uit Midden- en Oost-Europa in 2004, 2007 en 2013.

Kerken en christenen in Nederland hebben eeuwen lang contacten met en zijn betrokken bij christenen en christelijke gemeenschappen in die landen. Er zijn talloze gemeentecontacten, uitwisselingprogramma’s en gemeenschappelijke projecten. Er is veel aandacht voor ontwikkelingen in Oost Europa. De Hendrik Kraemer lezing van 2018 geeft aandacht aan één specifiek aspect van ontwikkelingen in Oost Europa: theologisch-missiologische vorming. Dit thema krijgt zowel in Nederland als in Midden- en Oost Europa veel aandacht en wordt op vele manieren vorm gegeven. Professor Kool zal ons een kijkje geven in de complexiteit van processen en veranderingen in Oost Europa en zal ons laten zien hoe missionaire vorming en onderwijs handen en voeten krijgt op vele plekken en op verrassende, verfrissende manieren. Ze zal ons een kijkje geven in wat missionaire vorming met gemeenschappen doet.

De bijeenkomst begint met een meet en greet, tijdens welke deelnemers onder het genot van een hapje en drankje elkaar kunnen ontmoeten. De lezing begint om 18:00 uur en vindt plaats bij de PThU, vestiging Amsterdam, VU hoofdgebouw, eerste etage, E-vleugel, Ruimte 24. Van harte welkom!

Klik hier voor meer informatie en opgave.

 

 

 

 

Archieven

%d bloggers liken dit: