Webinar ‘Leven na seksueel geweld, een ontdekkingsreis door de woestijn’

Seksueel misbruik verandert je voor het leven. Heel veel mensen hebben hiermee te maken: één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen heeft seksueel geweld ervaren in onze samenleving. De #MeToo beweging heeft ons hier nog bewuster van gemaakt. Onlangs werd het programma “Geraldine en de Vrouwen” uitgezonden. Hierin worden zes vrouwen gevolgd die een post traumatische stress stoornis (PTSS) hebben vanwege seksueel geweld dat zij als kind of recent hebben meegemaakt.

Eén van die vrouwen is Hannah. Zij komt deze middag in het webinar haar ontdekkingsreis vertellen. Met haar ervaringsverhaal wil zij delen hoe moeizaam haar reis door de woestijn is (geweest), om zo anderen te leren wat in dergelijke situaties helpend is en wat niet. Wat heeft geholpen en wat kunnen omstanders, sociaal netwerk, kerk en school doen om tijdig in te grijpen?

Andries Scherpenzeel, Begeleidingsdeskundige op de Christelijke Hogeschool Ede, gaat deze middag in gesprek met Hannah over de ontdekkingsreis door de woestijn.

Het webinar – georganiseerd door de CHE in samenwerking met de PKN, Veiligekerk.nl, VPSG, Meldpunt Misbruik, SMPR en de PTHU – vindt online plaats op woensdag 3 februari om 14:00 uur

Wil je je opgeven voor het webinar? Dat kan hier.

Archieven

%d bloggers liken dit: