Vrouwendag 2021: ‘het vuur van de vrouwenbeweging’
drie vrouwen vertellen

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2021 laat de Oecumenische Vrouwensynode drie jonge vrouwen aan het woord over ‘het vuur van de vrouwenbeweging’. Waar worden zij op dit moment warm van, waar willen ze voor opkomen? Wat of wie vraagt om onze verontwaardiging of solidariteit? Vrijdagavond 5 maart publiceren we de visies hierop van Almatine Leene, Eleonora Hof en Margriet van de Bunt. Je kunt de video’s bekijken via het YouTube kanaal ‘De Vrouwensynode’ en hier op de website.

Margriet van de Bunt is bestuurslid van de Oecumenische Vrouwensynode en predikant
Eleonora Hof is predikant in het Belgische Ieper en gepromoveerd in de missiologie
Almatine Leene is Theoloog des Vaderlands in 2021, predikant in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt en schrijver van ‘Samen dansen in de kerk. Als mannen en vrouwen op God lijken’, gebaseerd op haar proefschrift over de positie van vrouwen in de kerk.

Hoe zit het met jouw vuur?
Uitnodiging voor online ontmoeting op 7 maart

Op zondagmiddag 7 maart organiseren we een online ontmoeting om door te praten over het vuur van de vrouwenbeweging anno nu. Waar gaat jouw vuur van branden en hoe kunnen we elkaar helpen om dit brandend te houden? De online ontmoeting begint om 16:00 en vindt plaats via Zoom. Je kunt je aanmelden via het mailadres van de voorzitter. We hopen je te ontmoeten!