Video’s: vuur van de vrouwenbeweging

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag nodigde de Oecumenische Vrouwensynode 3 vrouwen uit om te vertellen over het vuur van de vrouwenbeweging. Hoe actueel is een beweging als de Vrouwensynode en welke thema’s willen zij op de agenda? Zij vertellen erover in een aantal video’s.

Waarom zou je je als jonge theoloog inzetten voor een vrouwenbeweging?

Margriet van de Bunt, bestuurslid van de Oecumenische Vrouwensynode vertelt wat de actuele thema’s zijn waar vrouwen elkaar op kunnen vinden. Taalgebruik doet ertoe, zoals blijkt uit de discussie rond de herziene Bijbelvertaling.

 

Almatine Leene, Theoloog de Vaderlands roept op om niet stil te blijven over ongelijkheid buiten de kerk, en om het taboe op praten over seksueel misbruik te doorbreken.

 

Eleonora Hof, predikant in de protestantse kerk van België vertelt hoe de Vrouwensynode haar op weg hielp om op een vruchtbare manier over feminisme na te denken. De Vrouwensynode moet in deze tijd opkomen voor transgenders en niet-binaire mensen, vindt zij.


Rebecca Onderstal
, de nieuwe voorzitter van de Vrouwensynode beschrijft de missie om vrouwen uit de breedte van de kerk, met verschillende visies en ervaringen, bij elkaar te brengen.

Veel kijkplezier gewenst!

Ook meepraten over wat jou bezighoudt met het oog op de vrouwenbeweging? Meld je dan aan voor onze online bijeenkomst op 7 maart, 16:00.

Archieven