Take care. You know how – Halina van der Spiegel

Yva Danse c1933

Lichaamsgerichte workshop

Wanneer je zowel de blinde als de dove laat spreken, krijg je een meer compleet beeld van de werkelijkheid. Zo is het ook met lichaam en geest (verstand), laat ze beiden aan het woord om meer in de realiteit te staan en deze aan te gaan.

Hoe houd jij jezelf staande bij alles wat er in het dagelijkse leven op je af komt? Zet je jezelf schrap? Pantser je jezelf? Sluit je je af? Of ga je juist mee in het getrek en geduw? Laat je alles binnenkomen? Los je er in op? Of, …, vul maar in. Maar lukt dat ook op een manier waarop je jezelf niet tekort doet? Op een manier, die recht doet aan jouw eigenheid, en waardoor jij de wereld meer kleur kan geven?

In deze workshop ervaar je hoe jouw lichaam je helpt om bij jezelf te blijven, en om van daar uit keuzes te maken, die bij je passen. Je leert wat lichaamswijsheid is en hoe je die kunt gebruiken om (nog) beter voor jezelf te zorgen. De workshop bestaat uit lichaamsgerichte oefeningen en dans. Door beweging en door stil te zijn neem je je lichaam waar en verstevig je het contact met je lichaam. Vervolgens ervaar je hoe je vanuit dit ‘thuis’, het contact aangaat met alles wat er op dat moment op je afkomt en hoe je dit principe ook direct kunt vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Trek makkelijk zittende kleding aan.

Halina van der Spiegel

Halina van der Spiegel (1968) is energie- coach. Sinds 2005 helpt Halina vrouwen met stress-, burn-out- en vermoeidheidsklachten, om hun energiespiegel te herstellen, zodat ze weer ontspannen en met plezier kunnen werken. Vanuit haar achtergrond als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en haptonoom, gebruikt ze het lichaam als ingang om tot deze gezonde energiespiegel van lichaam en geest te komen. Zo brengt ze vrouwen weer in contact met hun lichaam en leert ze om op basis van hun lichaamssignalen hun uithoudingsvermogen te vergroten en hun eigen grenzen te stellen.