Take care met Etty Hillesum en kokosolie – Marleen Stelling

Take care met Etty Hillesum en kokosolie – Marleen Stelling

Lezing en daarop aansluitende workshop

Zorg je wel goed voor jezelf? Een vraag die thuis, bij vrienden en vriendinnen en op de werkvloer misschien wel dagelijks wordt gesteld. Toch is de realiteit achter deze benoemde ‘zelfzorg’ vaak niet helder en soms zelfs weerbarstig. Zorg je nog wel voor ‘jezelf’ als je vooral voor je omgeving een opgeruimd, fris en energiek persoon wilt zijn? En hoe werkt dat met verzorging van ons lichaam? Cosmeticareclames schermen voortdurend met zogenaamd belang van ons, consumenten. Maar kan ruiken naar iets anders dan ons eigen lichaam wel bijdragen aan liefde voor datzelfde lijf?

Marleen Stelling maakte ruim een half jaar geleden als presentator de stap naar het beeldscherm en werd opnieuw op het belang gewezen van ontferming over haar innerlijke en uiterlijke wereld. Op de tweede dag van de Oecumenische Vrouwensynode 2017 vertelt ze over voorwaardelijke en onvoorwaardelijke zelfliefde en de steun die eigenwijze geesten Lev Tolstoj en Etty Hillesum haar geven. Toch blijft het daar niet bij. In een wereld vol verwarrende gedachten is het soms simpelweg nodig om een daad te stellen, hoe klein en alledaags ook. Iets waar zij u in de workshop graag toe uitnodigt…

Marleen Stelling

Marleen Stelling is televisie- en radiopresentator bij de Evangelische Omroep. Ze presenteert vanaf 11 september 2016 Het Vermoeden, uitgezonden op zondagochtend half twaalf. In een oude treincoupé ontvangt zij elke week een gast waarmee zij in gesprek de reis naar binnen maakt. Wat is je bestemming? Hoe ziet jouw levensweg eruit? Waar ben je thuis? Naast Het Vermoeden presenteert ze op radio de Vermoeden-viering, zondagavond 22 uur, Radio 5. Stelling studeerde theologie en journalistiek in Leiden.

 

 

 

Archieven