Synodeweekend 2017: do you care?!

 

Nog 5 kamers beschikbaar. Daarna deelname met overnachting op aanvraag.

Thema
Op 25 – 26 maart 2017 vindt er weer een synodeweekend van de Oecumenische Vrouwensynode plaats. Met het thema “Do you care?!” willen we kijken naar de dingen die ons bezighouden: wat zijn de zaken waar jij hart voor hebt, waar zorg jij voor en waar maak jij je zorgen om? Maar ook: wat bezielt jou, wat houdt jou gaande?
Rondom deze vraagstukken willen we kijken naar de huidige stand van zaken in feministisch-theologisch Nederland. Welke rol speelt het weer hipper wordende feminisme daar bijvoorbeeld in?
Met een hopelijk zo divers mogelijke groep deelnemers willen we ook de agenda wederom centraal stellen. Wat is er nu belangrijk, waar willen we ons als Oecumenische Vrouwensynode voor inzetten en hoe geven we daar concreet handen en voeten aan?

Programma
In het WestCord hotel te Delft kunnen we gebruik maken van de ruime zalen en genieten van de mooie omgeving. Mogelijkheid tot overnachten bestaat daarmee ook! Naast een aantal hoofdlezingen en een ruime keuze aan workshops zullen er uiteraard ook momenten van vieren zijn en wordt er voor lekkere maaltijden gezorgd. 
Ook momenten van ontspanning en netwerken zullen er voldoende zijn – wie weet wordt er aan het eind van de avond zelfs een dansje gewaagd?

Klik hier voor het volledige programma-overzicht. 

Agendapunten indienen

Tijdens de Synode wordt er ook vergaderd: dit vergaderdeel vormt de politieke agenda van de Synode. Het is de bedoeling dat op ieder van de punten een besluit wordt genomen of een afspraak wordt gemaakt. De agendapunten worden ingebracht door de deelneemsters zelf.

Klik hier om te zien hoe je een agendapunt kunt indienen. 

Opgave 

Het heeft voordelen om je bijtijds op te geven: je bent dan (indien gewenst) verzekerd van een slaapplaats en je krijgt voorrang bij de keuze van de workshop. Ook is, bij tijdige opgave, betaling in termijnen mogelijk. 
Hier kun je het opgave-formulier vinden, en hier een aantal antwoorden op veelgestelde vragen. 

We hopen je op het Synodeweekend 2017 te mogen verwelkomen!

Het Synodeweekend wordt mede mogelijk gemaakt door: