Wil je je nog opgeven voor de Synode? Op zondag zijn er nog enkele plaatsen. Wellicht komt er door annulering plaats vrij (met of zonder overnachting). Aarzel niet en bel vóór vrijdag 24 maart naar Arine Benschop om te vragen wat er nog mogelijk is: 06 44154185.

Thema
Op 25 – 26 maart 2017 vindt in Delft weer een synodeweekend van de Oecumenische Vrouwensynode plaats. Met het thema “Do you care?!” willen we kijken naar de dingen die ons bezighouden: wat zijn de zaken waar jij hart voor hebt, waar zorg jij voor en waar maak jij je zorgen om? Maar ook: wat bezielt jou, wat houdt jou gaande?
Rondom deze vraagstukken willen we kijken naar de huidige stand van zaken in feministisch-theologisch Nederland. Welke rol speelt het weer hipper wordende feminisme daar bijvoorbeeld in?
Met een hopelijk zo divers mogelijke groep deelnemers willen we ook de agenda wederom centraal stellen. Wat is er nu belangrijk, waar willen we ons als Oecumenische Vrouwensynode voor inzetten en hoe geven we daar concreet handen en voeten aan?

Programma
In het WestCord hotel te Delft kunnen we gebruik maken van de ruime zalen en genieten van de mooie omgeving. Mogelijkheid tot overnachten bestaat daarmee ook! Naast een aantal hoofdlezingen en een ruime keuze aan workshops zullen er uiteraard ook momenten van vieren zijn en wordt er voor lekkere maaltijden gezorgd. 
Ook momenten van ontspanning en netwerken zullen er voldoende zijn – wie weet wordt er aan het eind van de avond zelfs een dansje gewaagd?

Klik hier voor het volledige programma-overzicht. 

Kosten

Wat deelname aan het Synodeweekend kost, hangt af van de lengte van je deelname en de middelen die je te besteden hebt. Alle informatie hierover vind je bij Veelgestelde Vragen.

Agendapunten indienen

Tijdens de Synode wordt er ook vergaderd: dit vergaderdeel vormt de politieke agenda van de Synode. Het is de bedoeling dat op ieder van de punten een besluit wordt genomen of een afspraak wordt gemaakt. De agendapunten worden ingebracht door de deelneemsters zelf.

Klik hier om te zien hoe je een agendapunt kunt indienen. 

Vieringen

Vieren op de vrouwensynode doen we samen. We maken daarom graag gebruik van jouw input bij de voorbereidingen. Heb je een mooie gedicht, een lied of andere tekst / beeld dat je graag terug ziet komen in de vieringen? Mail ons dan via dit e-mailadres (klik).

We hopen je op het Synodeweekend 2017 te mogen verwelkomen!