Publicatie over belang vredesinitiatieven van vrouwen

Met de nieuwe brochure ‘Resolutie 1325 in de praktijk’ benadrukt het Platform Vrouwen & Duurzame Vrede (VDV) het belang van geweldloos vredeswerk door burgers. Negen inspirerende initiatieven van vrouwen en hun organisaties uit alle delen van de wereld staan centraal in deze publicatie. Al te gemakkelijk wordt er vandaag de dag geroepen om militair ingrijpen bij gewapende conflicten alsof dat de enige manier zou zijn.

In 2015 viert resolutie 1325 van de VN-Veiligheidsraad haar 15-jarig bestaan. Reden te meer om een toegankelijke publicatie uit te brengen om te laten zien dat er ook geweldloze manieren bestaan om conflicten op te lossen.

Immers voor het duurzaam oplossen van gewapende conflicten evenals ter het voorkoming ervan zijn burgers, en zeker vrouwen, van cruciaal belang. Deze publicatie is de derde uitgave in de serie over Vrouwen, Vrede en  Veiligheid, een vaste activiteit van het Platform.

De brochure omvat 28 pagina’s en is voor €1,-, exclusief verzendkosten, te bestellen bij: info@vrouwenenduurzamevrede.nl.

Foto:
21 november,Ted Strop- von Meijenfeldt, voorzitter Platform VDV, deelt de nieuwe brochure uit op een bijeenkomst van het Platform VDV over versterking van burgervredeswerk.

Archieven

%d bloggers liken dit: