Netwerk Vrouwentheologen wordt Gelijkwaardig leiderschap

Je hebt het misschien al wel gehoord of gelezen: het netwerk Vrouwentheologen verandert! Diegenen die op de laatste lunchbijeenkomst waren, zijn al ietwat voorbereid. Er is een andere naam, doelgroep en strategie.

Het voormalig Netwerk Vrouwentheologen, nu Gelijkwaardig Leiderschap, schrijft: “Van een netwerk van vrouwentheologen worden we een netwerk van kerkgenootschappen, organisaties en betrokken individuen die het onderwerp gelijkwaardig leiderschap op de agenda gaan zetten. En daarin hebben we meteen onze nieuwe naam gevonden: Gelijkwaardig leiderschap.”

“Het gaat niet alleen (meer) om vrouwen; we willen in breder verband het leiderschap binnen de kerken positief stimuleren. Wij hopen daarmee dat dit een goede afspiegeling van de gaven en talenten binnen de kerk zal worden! En daarbij ook de relevantie binnen onze hedendaagse maatschappij vinden en vasthouden. In eerste instantie blijven we ons inzetten voor gelijkwaardig leiderschap verdeeld over vrouwen en mannen en daarnaast is er ook ruimte voor het doordenken van leiderschap in breder zin.”

Klik hier om naar de website te gaan.

Archieven