Theoloog Elisabeth Hense van de Radboud Universiteit gaat op zoek naar groene, katholieke parochies in Nederland, zo is te lezen in een artikel op DeRoerom.

Hense kent in Nijmegen veel inspirerende voorbeelden van katholieke parochies die bezig zijn met duurzaamheid, vertelt theoloog Elisabeth Hense. Kerken leggen bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, vergroenen de begraafplaats, organiseren lezingen en inspiratiedagen over duurzaamheid, leggen een moestuin aan of een opvangsysteem voor regen­water of ze gaan minder plastic gebruiken.

Lang niet alle katholieke parochies die met duurzaamheid bezig zijn, sluiten zich aan bij de GroeneKerkenactie, merkt Hense. De GroeneKerkenactie is een initiatief van hulporganisatie Kerk in Actie en ontwikkelingsorganisatie Tear. Zij stimuleren kerk- en geloofsgemeenschappen die aan de slag gaan met duurzaamheid zich aan te melden via groenekerken.nl. Doel van deze actie is elkaar vinden en aanmoedigen.

Hense wil graag zicht krijgen op alle christelijk geïnspireerde groene initiatieven. Ze begint met het inventariseren van de groene activiteiten van katholieke parochies, omdat hierover nog weinig bekend is.

Klik hier om het hele artikel op DeRoerom te lezen.