Interview overzicht

Neergestreken in het Crowne Plaza hotel op de Zuidas – foto Noortje Luning

Interviewer: Jessa van der Vaart
Geïnterviewde: Monika Milz
Verslag: Noortje Luning
Zie ook de aankondiging

Het mooie weer leende zich goed voor een wandeling over de Zuidas. De vrouwenhoofden draaien zich omhoog als Monika Milz, voorzitter van de Green Deal Board en werkzaam (geweest) in directeursfuncties van het bankwezen, vertelt over wat er in die torenhoge gebouwen gebeurt.

Het is een spannende excursie, …

Interview

Jessa van der Vaart interviewt Monika Milz – foto Noortje Luning

want de meeste vrouwen zeggen geen idee te hebben van hoe de financiële wereld eigenlijk in elkaar zit. Maar angst voor het onbekende is niet nodig, zegt Milz, want het hele bank

wezen is uiteindelijk uit te leggen aan de hand van een huishoudportemonnee. Zij zou graag afrekenen met het Nederlandse, vrouwelijke adagio ‘ik kan niet rekenen, ik ben een alpha!’, en meer diversiteit in leiderschapsfuncties is haar missie. Milz is er heilig van overtuigd dat het vrouwelijke talent om het overzicht te houden heel goed combineert met mannelijke megalomanie in de zakenwereld. Milz vindt het geweldig dat je als bank of als Green Deals Board iemand in staat kunt stellen zijn of haar dromen waar te maken.

Excursie vraag

Vraag uit het publiek – foto Noortje Luning

‘Dat klinkt inderdaad inspirerend, maar hoe valt dat ideaal te rijmen met de berichten in de krant?’ vraagt een bezoekster zich af. Hetzelfde hoor je wel eens over de kerk, reageert Milz: het is een mooi ideaal, maar in de praktijk slaat men elkaar de hersens in. Inderdaad: op beide plekken zijn er mensen, vrouwen nodig die idealisme en duurzaamheid ook daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Excursie voorbede

Voorbede in de slotviering – foto Trees van Montfoort