Eten als een franse non

Miek Pot Eten als een Franse non

Op de website van NieuwW!J staat over dit boek een recensie van Marianne van Waterschoot, Een gezonde geest in een gezond lichaam:Eten als een Franse non brengt op een integere, ingetogen manier de hele mens in kaart en legt doorgaand het verband tussen uiterlijk en innerlijk welzijn. Kruisbestuiving op een dieper niveau.” De recensie is hier ook als pdf te lezen.

Miek Pot beschrijft in dit boek haar persoonlijke ervaringen met het dieet dat zij in haar kloostertijd heeft nageleefd en tegenwoordig weer vol overtuiging volgt. Een dieet dat haar bewustzijn versterkt en haar energiek en fit doet voelen. Uitgangspunten van dit specifieke kloosterdieet zijn het behouden van een zuurgraad in evenwicht; een correcte samenstelling van maaltijden; gestoomde voeding, waaronder veel groenten en fruit en nauwelijks vlees. Alsook het gebruik van uitsluitend biologische producten en volledige onthouding van geraffineerde suikers. Eten als een Franse non gaat over discipline, je goed in je vel voelen, liefde voor jezelf en voor je lichaam hebben, en daarmee vanzelfsprekend ook voor je ziel.

Miek Pot bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Als leidinggevende van de kloosterkeuken heeft zij veel voedingswijsheid opgedaan. Zij is historica, Internationaal NLP trainer, Certified Enneagram Trainer, Astrologe en ex-contemplatieve non en geeft nu stilteretraites (de contemplaties).

Uitgegeven in eigen beheer. Hier kun je het boek bestellen.

Archieven