Jacqueline Kool Eros in de kreukels. Verhalen over lijven, leven en lust vanuit de kreukelzone. uitgegeven door Stichting Kreukelzone bij MK Publishing ISBN 978-9079529056

 
Eros in de kreukels is gebaseerd op achtentwintig interviews met vrouwen met (uiteenlopende) fysieke beperkingen, waarin zij openhartig vertellen over hoe hun leven in een kreukelig lichaam eruit ziet, hoe zij hun eigen lichaam ervaren en hoe het is om vaak de handen van (para)medici en verzorgers aan je lijf te hebben. Ze vertellen hoe anderen naar hen kijken en over de betekenis van seksualiteit en erotiek.

Jacqueline Kool (1963) werkt als zelfstandig adviseur, trainer en publicist op het terrein van beeldvorming en participatie van mensen met een beperking. In 2009 was ze mede-initiatief- nemer van Disability Studies in Nederland, waar zij nu werkzaam is als kennismanager.
Ze schreef eerder het boek Goed bedoeld. Levensbeschouwelijk kijken naar handicap en ziekte (Boekencentrum 2002). In vele columns, artikelen en voordrachten verwoordt zij haar visie op leven met beperkingen en op de inclusieve samenleving. 
 
Verdere info: www.kreukelzone.org