ELENA, een bezinning op mensenhandel  SRTV, Den Bosch, €10 Elena
Het is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw, Elena, die slachtoffer wordt van mensenhandel. Het bestaat uit vijftien korte momenten, die door Mieke Borgdorff zijn geïllustreerd in abstracte werken met een figuratieve hint. De kunstenaar en de schrijvers hebben zich laten inspireren door de staties van de kruisweg zoals die in de katholieke traditie wordt gebeden. Ook geschikt voor gebruik in groepen.
Op 29 januari 2009 vond de boekpresentatie plaats bij de SRTV (Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel) in Den Bosch. De (SRTV) is een Nederlands netwerk van religieuzen en leken dat in 1991 werd opgericht uit solidariteit met onderdrukte vrouwen. In Nederland is de SRTV actief op het gebied van voorlichting en bewustwording van mensenhandel. Medewerkers gaan naar o.a. scholen, parochies, congregaties en vrouwenorganisaties om voorlichting te geven. Zo wil de SRTV een bijdrage leveren in de strijd tegen de groeiende handel in vrouwen en de daaruit voortvloeiende  gedwongen prostitutie. Daarnaast is de stichting betrokken bij nationale en internationale netwerken tegen deze handel in mensen.
Naast het boekje is er een DVD gemaakt die in het Nederlands, Engels en Frans is ingesproken (€12,50, samen met het boekje €20). Het levensverhaal van Elena is – door het hedendaagse thema – geschikt voor persoonlijk reflectie gedurende bijvoorbeeld de veertigdagentijd. Maar ook voor parochies, gemeenten, (MOV)groepen of andere groepen. De schilderijen van de kunstenares (of reproducties ervan) zijn te huren voor een expositie.
Bestellingen en meer informatie: SRTV. St. Janssingel 92, 5211 DA Den Bosch.  Tel: 073  615 44 44.  e-mail: srtv@srtv.info.