Toen de #metoo-discussie losbarstte, toonden zeker niet alle vrouwen zich solidair met elkaar. Veel oudere feministes verweten de jongere generatie van slachtofferschap. Daarom gaat De Rode Hoed een avond in gesprek met drie generaties vrouwen over seksualiteit, machtsmisbruik en samen strijden.

In de Schoonheidssalon gaan jonge feministen de strijd aan met hardnekkige beeldvorming.

Vrouwen die #metoo durven zeggen, wordt regelmatig geadviseerd om weerbaarder, duidelijker of agressiever te worden. Niet zelden komen deze tips ook van vrouwen, feministen zelfs, van de tweede golf, die vochten voor de pil en abortus. Waar komt deze strenge toon vandaan? Welke opvattingen over seksuele vrijheid en zeggenschap over het lichaam spelen hier? Oudere feministen vrezen een nieuwe preutsheid, terwijl jongere feministen #metoo en #timesup strijdvaardig omarmen.

Ondertussen framen en smullen de media van deze feministische bitchfight. Om dat te doorbreken, organiseren we een intergenerationeel gesprek over seks en vrijheid. Want zijn we het eigenlijk wel oneens? Kunnen we veroordeling en verdeling veranderen in steun en solidariteit? We onderzoeken het in deze tweede Schoonheidssalon. Praat mee!

Lees meer op de website van de Rode Hoed