Atria heeft een nieuwe directeur-bestuurder

Kaouthar Darmoni is de nieuwe directeur-bestuurder van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Aan haar de eer om de fakkel van voormalig directeur-bestuurder Renée Römkens verder te dragen.

Zij vertelt over zichzelf en haar passie voor emancipatie: “Ik dacht lange tijd dat het Westen heel geëmancipeerd was en dat wij in Afrika achter liepen. Maar ik kwam er al snel achter dat dat helemaal niet het geval was. Hoe meer ik reisde, met mensen sprak, kennis opdeed, onderzoek deed, hoe meer ik ontdekte dat het patriarchale systeem niet alleen Afrika of Tunesië betreft. Het patriarchale systeem is een epidemie. Iedereen is gevangen in het patriarchale systeem: het onderdrukt niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen. Waar ter wereld ik ook ben, ik wil ervoor zorgen dat de emancipatie van mensen hoog op de agenda staat. Daar ben ik zeer gepassioneerd over.”

Klik hier om het hele interview met Kaouthar Darmoni te lezen.

Archieven