mrt
23
vr
Kloosterdagen: in contact met je vrouwelijke kracht @ Dominicanenklooster
mrt 23 – mrt 25 hele dag

Weekend voor vrouwen die verbinding willen maken met anderen vanuit vrouwelijke stevigheid. Begeleiding: Denise van Geelen en Vivien Broekman.

mrt
24
za
Live stream: Female Waves of Change
mrt 24 hele dag
mrt
26
ma
Joodse meditatie
mrt 26 @ 20:00 – 22:00
mrt
30
vr
Goede Vrijdagviering @ Graalhuis
mrt 30 @ 11:00 – 15:30

Goede Vrijdagviering met ‘verhaal van Elena’ en een kruisweg gemaakt door kunstenares en Graalvrouw Mieke Borgdorff. Begeleiding: Rachelle van Andel.

Graal Nederland: Goede Vrijdagviering @ Graalhuis
mrt 30 @ 11:00 – 15:30

Op deze Goede vrijdag staat het lijdensverhaal van Elena centraal. Elena is een jonge vrouw die het slachtoffer is van mensenhandel. Kunstenares en Graalvrouw Mieke Borgdorff maakte 15 kunstwerken waarin we Elena volgen op haar barre levenstocht. In 15 portretten volgen wij haar kruisweg, het zijn 15 momenten om even stil te staan in de aanloop naar Pasen. Aan de hand van de portretten maken we een meditatieve reis en nemen we geluiden, klanken, woorden en beelden met ons mee. We vragen onszelf: hoe kunnen we ons vanuit onze eigen kwetsbaarheid verbinden met vrouwen zoals Elena?

apr
7
za
NOVA-dag @ Sint Willibrordus, Arnhem
apr 7 hele dag

Met medewerking van o.a. Kristine Ram en Ineke Bergers-Blom. Meer informatie volgt!

apr
14
za
ALV Mariënburg @ Domstad
apr 14 @ 10:00
apr
18
wo
Lezing prof. Frances Young: Adam and Christ – Human Solidarity before God @ Paushuize
apr 18 @ 15:00 – 17:00

Frances Young, voormalig Edward Cadbury Professor in de Theologie aan de Universiteit van Birmingham en Pro-Vice-Chancellor van dezelfde universiteit, is in Nederland op initiatief van DeZinnen (http://dezinnen.nl/). Zij zal behalve in Utrecht ook in Den Haag en Nijmegen lezingen verzorgen.

Een van haar meest bekende werken is From Nicaea to Chalcedon (London: 1983; Grand Rapids, MI, 2010). In een van haar meest recente boeken, God’s Presence. A Contemporary Recapitulation of Early Christianity (Cambridge, 2013) weet zij op verrassende wijze de belangrijkste geloofsinzichten van de oude kerkvaders te verbinden met moderne thema’s in onze cultuur en ons denken. Daarbij neemt zij in ogenschouw hoe invaliditeit en beperkingen het theologisch denken over de mens kan bepalen.

In haar lezing zal professor Young de meest dragende thema’s uit God’s Presence verder uitwerken.

Deelname is kostenloos. Wel graag aanmelden voor 1 aprilik wil me inschrijven!

apr
20
vr
Migration in and to Europe from a Woman’s Perspective @ Straatsburg
apr 20 – apr 24 hele dag

Studiedagen van Andante, Europese alliantie van katholieke vrouwenorganisaties met inleiding van Anne Rurka en gesprek met leden van de Raad van Europa. Voertalen: Duits, Engels, Frans.

mei
11
vr
Trialoogweekend: Confronterende vrouwen @ Dominicanenklooster
mei 11 – mei 13 hele dag

Trialoogweekend met verhalen uit joodse, christelijke en islamitische tradities, Begeleiding: Martina Heinrichs i.s.m. Anne-Maria van Hilst, Gé Speelman, Stella van de Wetering en Anne Dijk.