okt
15
ma
Kloosterweekend: in contact met je vrouwelijke kracht @ Dominicanenklooster Huissen
okt 15 – okt 17 hele dag

Een weekend (15 t/m 17 oktober) voor vrouwen die hun hart willen volgen en verbinding met anderen vanuit vrouwelijke stevigheid. In de liefde, met familie of op het werk. Begeleiding: Denise van Geelen en Vivien Broekman. 

okt
18
do
Studiemiddag: Godsbeelden en seksueel misbruik
okt 18 @ 13:30 – 17:00

Ongeveer 30% procent van de vrouwen en minimaal 12% van de mannen in Nederland heeft erva- ring met een vorm van seksueel misbruik. Voor mensen, vrouwen én mannen, kan er als zij opgegroeid zijn met geloof en godsdienst een vermenging ontstaan van een seksueel misbruik- en godsdiensttrauma. In het pastoraat komen we zulke mensen tegen en hoe kunnen we heilzaam aanwezig zijn? Maart 2017 promoveerde Adriana W. Balk- van Rossum aan de VU op het proefschrift De rol van godsbeelden in de levensverhalen van vrouwen met een incestervaring. Naar aanleiding van het verschijnen van haar boek organiseren wij op 18 oktober 2018! een studiemiddag over godsbeelden en seksueel geweld.

Klik op onderstaande link voor het programma en de workshops:
Godsbeelden Sexueel Misbruik Groningen 18-10

okt
22
ma
Mystiek en muziek bij Hadewijch
okt 22 – okt 25 hele dag

Haar teksten en liederen samen lezen, beluisteren en zingen  op zoek naar haar spiritualiteit, met zusters Hadewych en Wendelien.

okt
24
wo
Cursus-drieluik door Coby Jacobs-Gravensteijn
okt 24 @ 09:00 – 11:30

Cursus over ‘Maria en Elisabeth in Joods-mystiek-vrouwenperspectief’, ‘Zegen op vrouwenwerk’, en ‘Marie, het haakje zit aan de binnenkant’ op woensdagmorgen 10, 24 oktober en 7 november, verzorgd door Coby Jacob-Gravesteijn in Steenwijk.

okt
31
wo
VrouwenVredesCirkel @ Graalhuis, Utrecht
okt 31 @ 20:00 – 22:00

Begeleiding: Hilde Debacker
Data: woensdag 19 september, 31 oktober, 28 november
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Deelnemers: (v), maximaal 18
Kosten: vrije bijdrage (t.v.v. het vrouwenvredesproject Women wage Peace)
Aanmelden: uiterlijk twee dagen tevoren

nov
7
wo
Cursus-drieluik door Coby Jacobs-Gravensteijn
nov 7 @ 09:00 – 11:30

Cursus over ‘Maria en Elisabeth in Joods-mystiek-vrouwenperspectief’, ‘Zegen op vrouwenwerk’, en ‘Marie, het haakje zit aan de binnenkant’ op woensdagmorgen 10, 24 oktober en 7 november, verzorgd door Coby Jacob-Gravesteijn in Steenwijk.

nov
16
vr
Bijeenkomst Oikos: Geloven in een betere wereld
nov 16 @ 13:30 – 16:30

Op 16 november a.s. blikken we terug en kijken we vooruit op hoe (kerkelijk) engagement is veranderd de afgelopen decennia. Valt er uit deze geschiedenis iets te leren? Kunnen we spreken van vooruitgang? Theoloog Rikko Voorberg houdt hierover een presentatie, journalist Mirjam Vossen gaat hierover in overleg met de zaal. Het boek dat de laatste Oikos directeur David Renkema over dit thema schreef wordt op deze middag gepresenteerd. En ten slotte worden de prijzen uitgereikt voor de Oikos Challenge.

nov
17
za
Oecumenische viering: opstaan tegen geweld tegen vrouwen @ Kapel Franciscanten, 's-Hertogenbosch
nov 17 @ 13:30 – 16:00

Oecumenische viering op 17 november voorafgegaan door een lezing van Maaike de Haardt. Organisaties: Mgr. Schraven Stichting, Vincent DePaul Center, Zusterwerk, KNR, Zinsverband/Mamre, Netwerk Katholieke Vrouwen.

 

 

nov
23
vr
Catharinadag: De katharsis van Catharina
nov 23 @ 13:30 – 17:00

Voor de laatste maal organiseert stichting Christine de Pisan in samenwerking met de KNR een Catharinadag.

In de klasssieke Griekse tragedies en ook in veel latere toneelstukken worden telkens eigentijdse thema’s en problemen in al hun gelaagdheid op de bühne gebracht. Er wordt toegewerkt naar een katharis,  loutering van de hoofdpersonen in de uiteindelijke apotheose. Dit gebeurt op zodanige wijze dat ook het publiek een loutering meekrijgt. Tijdens deze laatste Catharinadag willen we op eenzelfde wijze terugkijken, bijeenrapen en ordenen wat ons in alle voorgaande dagen is voorgelegd om zo verder te gaan.

Workshop: loyaal aan de relatie met je Zelf @ La Verna
nov 23 @ 13:30 – 17:00

Een workshop voor vrouwen op 23 november. Verzorgd door Gerda Schots.