okt
6
za
Congresdag: #MeToo en vrouwelijke waardigheid
okt 6 hele dag

Is de #Metoo-discussie een teken dat er zo’n vijftig jaar na de seksuele revolutie nog niets veranderd is? Of leven we in een post-patriarchaal tijdperk waarin het slachtoffer eindelijk niet meer zwijgt? Kunnen we erover praten als iemand over onze grenzen heengaat of roepen ervaringen met seksueel geweld (van intimidatie tot verkrachting) nog steeds schaamte op? Wat betekent ‘waardigheid’ en hoe kwetsbaar ben je als je jezelf uitspreekt? Op deze dag onderzoeken we de verschillende invalshoeken van deze discussie en gaan de situatie in de kerk daarbij niet uit de weg.

 

 

Plaats: Titus Brandsma Memorial Stijn Buijsstraat 11 6512 CJ Nijmegen. Tijd: 6 oktober 2018 12.00u (inloop) – 17.00u. Informatie en opgave:  seldenrath@scarlet.nl  (0495) 745 214.

okt
27
za
De vergeten vrouwelijke kant van drie monotheïstische wereldgodsdiensten
okt 27 @ 10:00 – 16:30

ThemaDe vergeten vrouwelijke kant van drie monotheïstische wereldgodsdiensten: jodendom, christendom en islam. Over de verbindingen tussen de Hebreeuwse traditie van de Eerste Tempel, het Hebreeuwse christendom en de vroege islam. 

Voorlopig Programma:  dr. Margaret Barker is – op veler verzoek – opnieuw uitgenodigd en heeft al toegezegd; zij richt zich in Tempelstudies ook op de relatie tussen de Hebreeuwse Eerste Tempeltraditie en de Islam (zie www.margaretbarker.com).  Andere sprekers zijn nog niet bekend. Er wordt gezocht naar vrouwelijke sprekers uit de Islam. 

Klik hier voor de flyer.

Pansophia wil een vrouwvriendelijk licht laten schijnen op de onderlinge verbindingslijnen tussen gevluchte Hebreeuwse profeten uit de Eerste Tempel rond 750 v. Chr, de gevluchte Hebreeuwse christenen in de 1e eeuw die hun bibliotheek meenamen en de eerste moslims.